A törökök szerint az Iszlám Állam robbantott Ankarában

Törökország, Ankara, merénylet
Ankara, 2015. október 10. Sebesültek a kettős robbantásos merénylet helyszínén, egy béketüntetés gyülekezőhelyén Ankarában 2015. október 10-én. A török fővárosban elkövetett merényletnek legalább harminc halálos áldozata és mintegy 126 sebesültje van. A menet résztvevői az ország délkeleti részén a török állam és kurd fegyveresek között zajló konfliktus ellen terveztek tiltakozni. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Török biztonsági források szerint az Iszlám Állam áll a szombati terrortámadás hátterében: Ankarában két pokolgép robbant egy béketüntetésen, 95 ember meghalt. Hivatalosan egyelőre senki sem vállalta magára a támadást.
Vágólapra másolva!

Az első jelek arra utalnak, hogy az Iszlám Állam nevű dzsihádista szervezet követte el az ankarai kettős robbantásokat – közölték nevük elhallgatását kérő török biztonsági források. A két török illetékes a Reutersnek elmondta, hogy a nyomozás a közel-keleti iszlamista szervezetre összpontosít.

Sebesültek a kettős robbantásos merénylet helyszínén Forrás: MTI/EPA/

Egyikük azt mondta, a kettős merénylet hasonlatosságot mutat a szíriai–török határ közelében, Suruc városában történt júliusi öngyilkos merénylettel. Azért a támadásért szintén az Iszlám Államot tették felelőssé.

– mondta a forrás.

Török rendőrök az áldozatok zászlókkal letakart holttestei mellett a merénylet helyszínén Forrás: MTI/AP/Burhan Ozbilici

Mint arról az Origo is beszámolt, a kettős öngyilkos merényletben hivatalos adatok szerint 95-en haltak meg, míg a kurdbarát Népi Demokratikus Párt szerint 128-an vesztették életüket. Összesen 508 sebesültet szállítottak kórházba, de közülük vasárnap is még 160 sebesültet kezeltek.