Gyakoriak az incidensek a horvát menekülttáborban

Opatovac, 2015. szeptember 22. Migránsok a horvátországi Apátiban (Opatovac) felállított fogadótáborban 2015. szeptember 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Már megszokottnak számítanak a kisebb összetűzések, incidensek a horvátországi Opatovacon működő, menekülteket befogadó állomáson. Az újabb esetre a horvát belügyminiszter csak annyit mondott: a rendőrök már hozzászoktak az ilyesmihez.
Vágólapra másolva!

Kisebb incidens történt a menekültek számára a kelet-szlavóniai Opatovacon felállított befogadóállomáson, amihez Ranko Ostojic horvát belügyminiszter szerint már hozzászoktak a rendőrök. A befogadóállomáson kétszázzal több migráns van, mint ahány férőhely.

Az afgánok erőszakosak

A horvát belügyminiszter szerint a különböző nemzetiségű menedékkérők között néha feszültség támad, főleg az afgánok erőszakosak - mondta, majd hozzátette:

Menekültek az opatovaci befogadótáborban Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az opatovaci ideiglenes sátortábor 4-5 ezer ember befogadására alkalmas. Az utóbbi néhány napban azonban nőtt a szerb-horvát határt illegálisan átlépő migránsok száma, akiket a horvát hatóságok nagyon rövid időn belül vonattal és buszokkal a magyar határa szállítanak.

Horvátország felé kerülnek

Durdica Ivkovic, az UNICEF programvezetője szerint a gyerekek súlyos légzőszervi megbetegedésekkel érkeznek, gyakori a bőrbetegség és a viszketegség is. Szeptember közepe, a szerb-magyar zöldhatár lezárása óta 154 766 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt.