Lezuhant egy katonai helikopter Kabulban

ARMEE DE L'AIR INDUSTRIE AERONAUTIQUE MODELE GROS PLAN HELICOPTERE LARGEUR photo prise le 15 janvier 2001 ŕ Marignane, de la version MK2  de l'hélicoptére Cougar/Super Puma présenté officiellement au siége d'Eurocopter.

Picture taken 15 January 2001 at
Tíz ember volt az MK2-es fedélzetén
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy katonai helikopter Afganisztánban vasárnap a kabuli NATO-bázisnál. A balesetben öt koalíciós katona életét vesztette, öt másik pedig sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

A NATO Eltökélt Támogatás (Resolute Support) fedőnevű afganisztáni missziójának közleménye szerint baleset történt. A Puma Mk 2 helikopter akkor zuhant le, amikor le akart szállni a NATO-misszió kabuli főhadiszállásán. Az afgán biztonsági erők kiképzését végző misszió nem közölte a halottak és a sérültek állampolgárságát. A londoni védelmi minisztérium vasárnapi közleményéből annyi viszont kiderül, hogy a halottak közül ketten a brit légierő tagjai voltak.

Tíz ember volt az MK2-es fedélzetén Forrás: AFP/Gerard Julien

A brit védelmi tárca korábban arról számolt be, hogy vasárnap öngyilkos merénylő támadt rá brit katonai járművek menetoszlopára Kabulban. A merénylő meghalt, három civil megsebesült. Abdul Rahmán Rahimi kabuli rendőrfőnök elmondta, hogy a támadó a szövetségesek páncélozott járműve mellett hozta működésbe a nála lévő pokolgépet. A férfi belehalt a robbanásba, amely három járókelőt megsebesített. Külföldi áldozata nem volt a terrorakciónak. Zabihulla Mudzsahid tálib szóvivő később bejelentette, hogy szervezetük követte el a merényletet.