Gránátvetővel lőttek egy épületre Munkácson

Vágólapra másolva!
Kézi páncéltörő gránátvetővel (RPG) lőttek rá Munkácson egy üzletközpontra kedden. Azt még nem tudják a rendőrök, hogy ki követte el a támadást, amelyben senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Egy páncéltörő gránát repeszeit találták meg a rendőrök annál az üzletközpontnál, amelyet kedd hajnalban ért támadás Munkácson, Ukrajnában. A robbanásban senki sem sérült meg, de az épület felső emeletén károk keletkeztek. Egy helyi hírportál a Facebookon közölt képet az esetről.

Офіційна інформація від міліції та фото з місця подій#Технокарпати #Мукачево

Posted by Mukachevo.net on 2015. október 13.


A támadásról az üzletközpont igazgatója értesítette a rendőrséget.

A hatóságok keresik a tetteseket, akik ellen lőfegyver használatával elkövetett garázdaság miatt nyomoznak. Ezért a bűncselekményért háromtól hét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

Lengyel Zoltán, Munkács magyar polgármestere egy helyi tévé riporterének azt mondta, hogy a támadók Muha típusú páncéltörő fegyvert használtak. Felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajnában nagyon sok regisztrálatlan fegyver van illetéktelen kezekben. A városban október 25-én helyhatósági választást tartanak, a rendőrség pedig azt ígérte, hogy többet járőröznek majd a kárpátaljai településen – tette hozzá a polgármester.

Július 11-én Munkácson három halálos áldozatot követelő súlyos összecsapások robbantak ki a Jobboldali Szektor (PSZ) emberei és Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrsége között. A félkatonai szervezetet is működtető PSZ fegyvereseit a rendőrök napokig keresték a kárpátaljai hegyekben. Vezetőjük ellen terrorizmus miatt adtak ki körözést.

Nyáron a lövöldözés miatt katonai ellenőrzőpontokat kellett felállítani Kárpátalján Forrás: MTI/Nemes János

A hatóságok nagy erőket mozgósítottak, de nem tudták kézre keríteni őket.

Leszámítva azt a két embert, akik feladták magukat.

Lengyel Zoltán polgármester korábban azt mondta az Origónak, hogy szerinte az összecsapások az ukrán–magyar határon zajló cigarettacsempészet miatt robbantak ki. A polgármester szerint a Jobb Szektor részt akar a csempészpiacból. Szerinte magyar határőrök is érintettek lehetnek az illegális kereskedelemben.

Orbán Viktor miniszterelnök cikkünk megjelenésének másnapján szigorú vizsgálatot rendelt el. Augusztusban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – a Központi Nyomozó Főügyészség információi alapján – pénzügyőrhöz méltatlan cselekmény miatt eljárást indított 18 záhonyi munkatársa ellen, közölte a NAV szóvivője.