Értelmi fogyatékos nőkkel kereskedett egy kínai bűnbanda

Vágólapra másolva!
Értelmi fogyatékos nőkkel kereskedett egy bűnözői csoport Kínában. A családoknak 130-215 ezer forintnak megfelelő összeget fizettek a nőkért, akiket aztán eladtak feleségnek. 
Vágólapra másolva!

Értelmi fogyatékos nőket vásárolt egy bűnözői csoport Dél-Kínában, majd északon feleségnek eladták őket. A köztes időszakban egy sertéstelepen voltak fogságban - számolt be a kínai média.

A Santung tartományi banda több mint két éven át Kuangtung és Kuanghszi területén 3000 és 5000 jüan, vagyis 130 ezer-215 ezer forint közötti összegeket fizetett a családoknak a 20 és 30 év közötti nőkért azzal az ígérettel, hogy jó helyre adják őket férjhez.

A kiválasztott menyasszonyért a Szun családnevű gyanúsított tanyáján ugyanakkor esetenként 100 ezer jüant, vagyis 4 millió 300 ezer forintot is adtak.

Többen távoli, hegyi falvakba, olyan szegény emberekhez kerültek, akik anyagi helyzetüknél fogva nem tudtak volna maguknak feleséget találni. A vevők tisztában voltak a nők mentális állapotával, s elsősorban azt szerették volna, ha gyermeket szülnek a számukra.

Nem tudják, hogy illegális

A csoport úgy bukott le, hogy a vasúti rendőrség tagjai felfigyeltek két férfira, aki egy sérült nővel utazott a vonaton Kuanghsziból. Ők vezették nyomra a hatóságokat. Szun ugyanis közvetítőket is megbízott a fogyatékkal élők felkutatására.

A társaság több mint 600 ezer jüant, vagyis 25,8 millió forintot keresett a nők eladásával.

A Hszinhua hírügynökség beszámolójában idézett szakemberek állítása szerint az emberek, köztük

Volt, ahol a nők családja közömbösen fogadta a bűnöző csoport lebukását, egy esetben csak úgy voltak hajlandóak visszafogadni a gyermeküket, ha a helyi kormányzat állandó segéllyel támogatja őket.