A horvát elnök is kerítést építene

2015.10.14. 11:40

Kolinda Grabar-Kitarovic kerítést vagy valamilyen fizikai akadályt építene Horvátország határára, hogy kezelni tudják a menekültválságot. A horvát elnök korábban felkészületlennek nevezte országát. 

Horvátországnak kerítést vagy valamilyen fizikai akadályt kell felállítania a határán, hogy kezelni tudja a menekültválságot - mondta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő szerdán a Jutarnji List horvát napilapnak adott interjújában.

Mi nem tudunk ennyi emberről gondoskodni - jelentette ki, majd hozzátette: nem szeretné, hogy miközben Horvátországba özönlenek a migránsok, a szomszédos országok lezárják határaikat.

A horvát államfő is kerítést építeneForrás: AFP/Lana Slivar Dominic

Kolinda Grabar-Kitarovic a magyar-horvát határ magyar oldalán elhelyezett szögesdrótra reagálva, elmondta, hogy korrektnek kell lenni Magyarországgal. Nem vádolhatjuk Magyarországot azért, mert meg akarja védeni határait, nekünk a sajátunkat kell megvédeni - mondta a horvát államfő.

Kolinda Grabar-Kitarovic korábban az M1-nek adott interjújában felkészületlennek nevezte országát a migránshullám kezelésében, és azt mondta, hogy Horvátországnak nincs kapacitása ilyen mértékű áradatra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK