Késes támadókat lőttek le Jeruzsálemben

2015.10.14. 21:34

Jeruzsálem központi buszpályaudvarán, és az óváros damaszkuszi kapujánál támadtak palesztin merénylők késsel civilekre. Egyiküket még a támadás előtt lelőtték a rendőrök, a másik megsebesített egy nőt, azután ölték meg. Közben Izrael elkezdte lezárni az arabok lakta városrészeket.

A rendőrség lelőtte azt a férfit, aki Jeruzsálem központi autóbuszpályaudvarán szúrt meg egy 56 éves nőt - adta hírül az izraeli ynetnews.com. A merénylő áldozata közepesen súlyos sérüklésket szenvedett. A késes támadó megpróbált buszra szállni, de a sofőr időben be tudta csukni a jármű ajtaját.

A helyszínre érkező biztonsági erők átvizsgálták a buszpályaudvart.

Nem sokkal a buszpályaudvaron történtek előtt egy másik késes támadót lőttek le a rendőrök Jeruzsálem óvárosában, a damaszkuszi kapunál. A BBC úgy tudja, hogy a férfi egy rendőrt akart megkéselni. Az ynetnews.com azt írja, hogy a férfit még az előtt lelőtték, hogy ő maga sebesülést okozott volna kiszemelt áldozatának.

Ezt az esetet egy tévéstáb felvette. (Az alábbi videó megtekintését csak 18 éven felülieknek ajánljuk.)

Az izraeli hadsereg több száz katonát vezényelt a városokba, hogy segítsenek a rendőrségnek a tömegközlekedési eszközök védelmében és az erőszak megfékezésében.

Szerda reggel megkezdték ellenőrzőpontok felállítását is Kelet-Jeruzsálem arab negyedeiben, és az egyiket – ahonnan a keddi merényletek elkövetői származnak – teljesen le is zárták. Ez a Dzsabal Mukaber negyed.

Itt lakott három késes támadó is.

Az elmúlt két hétben hét izraeli és 30 palesztin, köztük gyerekek haltak meg az összecsapásokban – emlékeztetett a ReutersAz erőszakhullám az után erősödött fel, hogy Izrael bejelentette: a korábbiaknál szigorúbb ellenőrzés alá akarja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, ahol fontos muszlim szent helyek is találhatók.

Netanjahu felszólította Mahmúd Abbász palesztin elnököt, hogy gondoskodjon „a gyűlölet további szításának megakadályozásáról”, mert ellenkező esetben őt is felelősség fogja terhelni a helyzet súlyosbodásáért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK