Lelőtték az orosz rendőrök a „bevásárló” medvét

2015.10.15. 08:47

A közvélemény nyomására vizsgálatot indítottak a hatóságok, hogy kiderítsék: miért lőtték le a rendőrök a medvét, amelyik éjszaka tört be az üres bevásárlóközpontba, amikor már úton volt az állatorvos, hogy elaltassa az állatot.

A BBC internetes oldalára felkerült videóból is látszik, hogy a medve éjszaka jutott be valahogy a habarovszki bevásárlóközpontba, fel-alá rohangászott az üres folyosókon, majd kitört az egyik ajtón.

A rendőrök egy közeli iskola játszóterén lőtték le az állatot.

Mintegy hatvan medvét lőttek agyon az idén OroszországbanForrás: Youtube/The mysteries of the planet

Felháborodott a nép

Miután sokan megkérdőjelezték a rendőrség akcióját, a hatóságok kénytelenek vizsgálatot indítani az ügyben.

„A rendőrség a legegyszerűbb megoldást választotta” – nyilatkozta a vesti.ru internetes portálnak Natalja Kovalenko állatvédő aktivista. – Először megőrjítették az állatot azzal, hogy megpróbálták kifüstölni az épületből, aztán, amikor kitört, és félelmében védekezett, akkor agyonlőtték.”

Novemberben egyre több medve keveredik be a városokba, hogy élelmet keressen, mielőtt megkezdi a téli álmot – emlékeztetett az Itar-TASZSZ.

A hírügynökség beszámolója szerint mintegy hatvan medvét lőtték agyon idén, mert embereket veszélyeztetett. Medvetámadásban két ember meghalt, négy pedig megsebesült. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK