Megdőlt a melegrekord Rio de Janeiróban

Brazília, rio de janeiro, copacabana,
Vágólapra másolva!
A brazíliai városban még csak tavasz van de már most több mint 42 fokot mértek. Olyan tömeg volt a strandokon, hogy a katonai rendőrséget is be kellett vetni.
Vágólapra másolva!

Megdőlt az októberi melegrekord a brazíliai Rio de Janeiróban, ahol pénteken 42,8 Celsius-fokot mértek - közölte a brazil meteorológiai szolgálat.

Bár a déli féltekén fekvő városban meteorológiailag még csak tavasz van, a pénteki nap nemcsak az októberi melegrekordot döntötte meg, hanem egyúttal

minden idők harmadik legmelegebbje volt a városban.

Egyes napsütötte helyeken a hőmérő higanyszála 50 fok fölé kúszott, a strandokon pedig olyan tömegek alakultak ki, hogy a katonai rendőrséget is be kellett vetni.

Kamerák figyelék a Copacabanát Forrás: AFP

A katonai rendőrség mintegy 700 tagja egész nyáron járőrözni fog a riói strandokon, részben a 2016-os olimpiára készülve, részben pedig azért, mert szeptemberben fiatalokat számos baleset ért a parton. A művelet során a rendőri jelenlét mellett helikopterekről és

több mint 100 kihelyezett kamerán figyelik Rio de Janeiro híres strandjait,

a Copacabanát és a Ipanemát.Minden idők legmelegebb napja 2012. december 26-a volt Rióban, akkor 43,2 fokot mértek, 1981. január 14-én pedig 43,1 fok volt a brazil metropoliszban, ahol hivatalosan csak december 21-én köszönt be a meteorológiai nyár.