Harckocsis kivégzést mutatott be az Iszlám Állam

2015.10.26. 17:20

Újabb elborzasztó videót tett közzé az Iszlám Állam. A felvételen egy foglyot végeznek ki, harckocsi hajt keresztül a megkötözött férfin.

Kivégzésről készített felvételt mutatott be az Iszlám Állam (IS): az elrettentésnek szánt videón egy narancssárga rabruhába öltöztetett fiatal férfi beszél. 

Kényszerített vallomás

A fogoly állítólag a szír kormányerőkkel szövetséges Szíriai Arab Haderő fegyverese volt, a videón pedig  "bevallja", hogy lánctalpassal hajtott át az IS halott katonáin. 

Újabb kivégzési módszerrel sokkol az Iszlám ÁllamForrás: heavy.com

A vágott felvételen ez után az látszik, hogy a kábának tűnő, megkötözött fogoly felé egy harckocsi közelít. A fiatal férfi próbál elugrálni a lánctalpak elől, de a páncélos maga alá gyűri, és szétzúzza a testét. 

Arányosnak érzik

A kivégzést bemutató videónak ezt a címet adták: "És ha egy ellenséget megbüntettek, ó, igazhitűek,

büntessétek a szerint, amekkora károtok esett. 

Zidannak hívták

Egy szír jogvédő szervezet úgy tudja, hogy az áldozatot Fadi Ammar Zidannak hívják. 19 éves volt, és a Latakia tartománybeli Szian faluban született – a kivégzés pedig Szíria Homsz városa mellett, az Iszlám Állam által elfoglalt területen történt. 

A jogvédő csoport úgy tudja, hogy az IS már szeptember eleje óta alkalmazza a harckocsis kivégzés módszerét, viszont ez az első alkalom, hogy Szíriában is bevetették. 

Tobzódnak a terrorban

A terrorszervezet eddig többnyire késes lefejezésekkel próbálta sokkolni a közvéleményt, a kivégzéseket nem ritkán gyerek katonák hajtották végre, akikkel korábban 

babákon gyakoroltatták a lefejezési technikákat. 

Májusban ugyanakkor vízbe merített ketrecben fojtottak meg öt amerikai kémnek tartott iraki férfit – szintén kamerák előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK