Több menekült gyerek is vízbe fulladt a görög partoknál

Földközi-tenger, észak-afrikai menekültek, A nap képei május 13
A brit védelmi minisztérium (MOD) által közreadott kép a Földközi-tengerből kimentett észak-afrikai menekültekről a Brit Királyi Haditengerészet HMS Bulwark nevű partraszálló-hordozó hajójának a fedélzetén. A Földközi-tengeri menekültválságnak becslések szerint az idén eddig legkevesebb 1500 halálos áldozata volt. MTI/EPA/MOD/Carl Osmond http://www.origo.hu/nagyvilag/20150513-kommandosokat-is-bevetne-az-eu-libiaban.html
Vágólapra másolva!
Több menekült gyerek is vízbe fulladt szerdán két görög sziget közelében. Mindannyian Törökországból indultak rozoga hajókon, és az egyre rosszabb időjárás sem tartotta vissza az életveszélyes úttól felnőtt kísérőiket.
Vágólapra másolva!

A görög parti őrség jelentése szerint Számosz szigeténél egy bárka 51 utasát sikerült kimenteni, de egy férfi és két gyerek vízbe fulladt.

Sokan vágnak neki a Földközi-tengernek rozoga hajókon (a kép illusztráció) Forrás: MTI/EPA/MOD/Carl Osmond

Egy másik hajó utasai közül - ugyancsak Számosz mellett - egy ötéves lány veszett a tengerbe.
Leszbosz partjainak közelében egy hétéves fiú fulladt vízbe. Ugyanannak a szerencsétlenül járt bárkának az utasai közül egy 12 hónapos lányt válságos állapotban szállítottak kórházba.

Görögország a fő európai belépési pontja a Közel-Keletről és Afrikából a jobb jövő reményében Nyugat-Európába tartóknak, az idén már több mint félmillióan érkeztek a mediterrán országba.