Izraeli katonák közelében bombázhattak az oroszok

2015.10.29. 11:37

Deraa tartományban, a Golán-fennsíktól alig 20 kilométerre támadtak célpontokat az orosz légierő repülőgépei Szíriában. Sosem bombáztak még korábban ennyire délen fekvő területen.

Valószínűleg Oroszország hajtott végre légicsapást Tell-al-Harah környékén, Deraa tartomány területén. A támadás helyszíne alig 20 kilométerre van az Izrael által megszállt Golán-fennsíktól. A térképen a kettős szaggatott vonal jelzi a tűzszüneti határvonalat, attól nyugatra állomásoznak az izraeli katonák.

A területet a Jarmúk Hadsereg nevű lázadószervezet tartja az ellenőrzése alatt. A BBC információi szerint ez a lázadószervezet mérsékelt iszlamista elveket vall,

nem kötődik sem a dzsihádista an-Núszra Fronthoz, sem az Iszlám Államhoz. 

Basár el-Zubi, a szervezet politikai szárnyának vezetője azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy nagy valószínűséggel orosz harci gépek támadtak, mert a szíriai légierő este vagy éjszaka nem hajt végre légicsapásokat.

Orosz gépet készítenek fel bombázásra egy szíriai repülőtérenForrás: RIA Novosti/Dmitriy Vinogradov

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű, londoni központú szervezet, amelynek aktivistái vannak szerte Szíriában, szintén valószínűnek mondta, hogy az orosz légierő mért csapást a térségre, és hozzátette, hogy

az oroszok ezzel kiterjesztették hadműveleteik területét.

Az orosz légierő négy hete vesz részt a szíriai háborúban, Bassár el-Aszad elnök hadseregét támogatva. A szíriai kormányhadseregnek Deraában nincs jelentős szárazföldi művelete.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK