Veszélyezteti a belbiztonságot a menekültáradat

Menekültek Münchenben. Jelenlétük nehéz és feszült helyzetet teremt a a szövetségi bűnügyi hivatal elnöke szerint.
Vágólapra másolva!
Németországban a menedékkérők szűnni nem akaró áradata egyre inkább veszélyezteti a belbiztonságot - figyelmezet a szövetségi bűnügyi hivatal elnöke.
Vágólapra másolva!

Holger Münch, a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke a Focus című hírmagazinnak adott interjúban elmondta, hogy míg tavaly egész évben 198 különböző fajtájú atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen, az idén már október végéig háromszor többet, 600 ilyen esetet regisztráltak.

Menekültek Münchenben. Jelenlétük nehéz és feszült helyzetet teremt a a szövetségi bűnügyi hivatal elnöke szerint. Fotó: Vörös Szabolcs - Origo

Drámaibb esetek lesznek

"Meglehet, hogy az eddiginél is drámaibb eseteket tapasztalunk majd" - mondta a legszélesebb nyomozati jogkörrel rendelkező német rendőrségi szerv vezetője. A menedékkérők számának folyamatos emelkedése révén

egyre törékenyebb a belbiztonság,

a mostani helyzet "nehéz és feszült". "A lehető leggyorsabban rendezetté kell tenni a folyamatokat és stabil struktúrákat kell kialakítani" - hangsúlyozta a BKA elnöke.

Az iszlám radikalizmus kockázata

A Németországban élő iszlamisták

igyekeznek megkörnyékezni fiatal menedékkérőket.

A tartományi hatóságok eddig nagyjából 40 próbálkozásról számoltak be, a fiatalokat a radikális iszlamizmus legerősebb németországi irányzata, a szalafizmus hívei próbálják behálózni. Ez "komoly kockázat", mert meglehet, hogy csalódott, kiábrándult fiatalok, akik nem találják meg a számításukat Németországban "valamikor majd csatlakoznak szalafista csoportokhoz, átveszik az ideológiájukat, radikalizálódnak és erőszakos cselekményeket követnek el" - mondta Holger Münch.