Tudományos tény: jobb szeretővé tesz a sör

2015.10.30. 14:40

A sörivók bizonyára örömmel hallják, hogy mellettük áll a tudomány: bebizonyosodott, hogy a kedvenc italuk javítja a szexuális teljesítőképességet.

Kat Van Kirk szexológus szerint a sörivás négyféleképpen is segít jobb szeretővé válni – számolt be a Medical Daily alapján a brit Independent. Lássuk szép sorban.

Hallott már a fitoösztrogénről?

Először is, az alkoholban lévő fitoösztrogén révén megakadályozhatja a korai magömlést, ráadásul a sötétebb sörök már önmagukban is afféle afrodiziákumként működhetnek: növelik a nemi vágyat, és biztosítják a hosszabb, intenzívebb erekciót. 

A bennük lévő vas ugyanis elősegíti a hemoglobinképződést – márpedig ez szállítja a szervezetben az oxigént, ami javítja a vérkeringést. 

Vigyázat: csak mértékkel hat!Forrás: Thinkstock

Javítja az állóképességet

Tudományosan bizonyított tény az is, hogy a sör javítja a szexuális állóképességet. A European Journal of Epidemiology számolt be egy vizsgálat eredményéről, amelyből kiderült: a mérsékelt mennyiségű sört fogyasztók körében 31 százalékkal alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek veszélye, mint a sört nem fogyasztóknál.

Ez azt jelenti, hogy a sörivók kisebb eséllyel kapnak szívrohamot vagy agyvérzést, és ha a piálás mellett még rendszeresen mozognak is, akkor a szívük tovább bírja a fizikai megterhelést. 

A barna jobb lefekvés előttForrás: Thinkstock

Probiotikumok és B-vitamin

Végük a sörben lévő probiotikumoknak és B-vitaminnak köszönhetően az általános egészségi állapot és az emésztés is javul, ami Van Kirk doktor szerint azt jelenti, hogy egy sör után a férfiak fickósabbnak érzik magukat. 

A még jobb hatás érdekében Skóciában piacra dobtak idén egy új márkát. A „Zöld 50 árnyalata” többek között ginzenget is tartalmaz a szexuális étvágy felélesztésére, páfrányfenyőt (ginkgót), hogy „a vér a megfelelő helyekre áramoljon”, valamint az ivarszerveket stimuláló damianát, amit már a maják is afrodiziákumként használtak.

Egy dolgot azonban nem felejtsenek el: a sör csak akkor használ az ágyban, ha mértékkel fogyasztják. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK