Vágólapra másolva!
Mintegy száz diák tüntetett a seriffhelyettes mellett, akit elbocsátottak az állásából, amiért a földre rántott és bántalmazott egy 16 éves lányt a Spring Valley középiskolában.
Vágólapra másolva!

„Hozzátok vissza Fieldset!” – skandálta mintegy száz diák péntek reggel a Spring Valley középiskolában, és ugyanezt a feliratot viselő pólókkal fejezték ki szolidaritásukat a rendőr mellett, akit a botrány után elbocsátottak.

A tiltakozásról készült képeket és videókat feltették a seriffhelyettes támogatására létrehozott Twitter-oldalra is.

Megvárták az igazgatót

A diákok egészen addig nem voltak hajlandóak visszatérni a termeikbe, míg Jeff Temoney igazgató végig nem hallgatta a mondanivalójukat, majd figyelmeztette őket, hogy ideje visszatérni a tanuláshoz – számolt be a brit Daily Mail.

Az igazgató az esetről levélben számolt be a szülőknek, amelyben megírta azt is, hogy tíz perccel később már minden diák a helyén ült.

„Csak azt akartuk megmutatni, hogy változatlanul Fields mögött állunk, aki jó srác. Nem szeretnénk, ha tönkretenné a jó hírét az, ami történt” – mondta a WLTX-nek London Harrell végzős diáklány.

Árva lány az áldozat

A diáklányról közben kiderült, hogy tavaly lett árva. Az édesanyját és a nagymamáját is elvesztette, és nevelőszülőkhöz került – számolt be az ügyvédje.

Fields ellen több vizsgálat is folyik.