Időseket késeltek meg palesztinok Izraelben

Izraeli civilek lőni tanulnak Jeruzsálemben. Az elmúlt hetek erőszakcselekményei miatt egyre többen szeretnének önvédelmi fegyverviselési engedélyhez jutni Izraelben.
Vágólapra másolva!
Többek között egy nyolcvan és egy hetvenéves embert is megkéseltek fiatal palesztin merénylők két különböző támadás során Izraelben hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az izraeli média beszámolói szerint az első támadás Risón Leción városában történt, ahol egy 19 éves ciszjordániai palesztin fiatal három embert, köztük egy 80 éves nőt is megkéselt, mielőtt egy boltos és járókelők feltartóztatták.

Izraeli civilek lőni tanulnak Jeruzsálemben. Az elmúlt hetek erőszakcselekményei miatt egyre többen szeretnének önvédelmi fegyverviselési engedélyhez jutni Izraelben. Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

Lelövik a támadókat

Az idős nő és egy húszas éveiben járó férfi súlyosan megsebesült, egy másik férfi pedig könnyebb sérüléseket szenvedett a támadásban. Nem sokkal később Netánja városában egy 70 éves férfit sebesített meg súlyosan egy késsel egy fiatal ciszjordániai palesztin, akit a rendőrség meglőtt és "hatástalanított" a helyszínen.

Ezekkel együtt három késes támadás történt Izraelben hétfőn

, miután délelőtt két palesztin férfi megpróbált leszúrni egy izraeli katonát egy ciszjordániai útellenőrző pont közelében. A katonák az egyik támadót agyonlőtték, a másikat pedig elfogták.

Napi rendszerességgel

Szeptember közepén zavargások kezdődtek Izraelben napi rendszerességgel ismétlődő, gyakran halálos kimenetelű erőszakos palesztin tüntetésekkel, valamint sorozatos késeléses merényletekkel. Az erőszakhullámban

október 1-je óta 69 palesztin és 11 izraeli vesztette életét.