Kim Dzsongun korszerűbb rakétákat akar

2015.11.03. 06:31

Az észak-koreai vezető korszerűbb és pontosabb légvédelmi rakéták gyártására adott parancsot.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető parancsot adott az eddigieknél korszerűbb és nagyobb találati pontossággal rendelkező légvédelmi rakéták gyártására, amely megfelel a "modern hadviselés" követelményeinek - adott hírt hétfőn a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Az ország vezetője erről a dél-koreai határnál rendezett lőgyakorlat alkalmával beszélt a hadsereg és a tudományos elit jelen lévő képviselői előtt.

Kim Dzsongun korszerűbb és pontosabb rakétákat akarForrás: MTI/EPA/YONHAP/-------------------

A harminckét esztendős államfő kifejtette: nemzetvédelmi szempontból nagy szükség van arra, hogy újfajta, különböző típusú légvédelmi rakétákat fejlesszenek ki, amelyek korszerűbbek és pontosabbak az eddigieknél, és amelyek megfelelnek egy modern háború követelményeinek.
Az a cél, hogy határozottan megvédjük a haza kék egét az ellenségek bármiféle támadása ellen - mondta Kim Dzsongun. A hírügynökségek egyértelmű utalásnak nevezték ezt a kijelentést Dél-Koreára és az Egyesült Államokra.

Folytatják a hadgyakorlatot

Ez a hír rögtön azután látott napvilágot, hogy Szöulban hétfőn az amerikai és a dél-koreai védelmi miniszter óva intette Phenjant újabb provokatív katonai lépésektől.

Ashton Carter és Han Minku hangsúlyozta, hogy a két állam szükség esetén közösen lép fel a phenjani fenyegetéssel szemben. A két miniszter egyúttal megerősítette, hogy Washington és Szöul folytatni fogja a Phenjan által rendszeresen bírált közös hadgyakorlatokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK