Mécs mégis beszél Göncz temetésén

2015.11.05. 18:56

Személyes hangvételű búcsúbeszédet mond Mécs Imre Göncz Árpád volt köztársasági elnök búcsúztatásán.

A Göncz család és Mécs Imre csütörtökön megállapodott abban, hogy Göncz Árpád korábbi kívánságának megfelelően Mécs Imre mond búcsúbeszédet a gyászszertartáson - közölte csütörtök este a Göncz Árpád Alapítvány.

Elmondja majd a teljes beszédet is

Hozzátették: a beszéd a család kérésére személyes hangvételű lesz.  Hozzátették: Mécs Imre, Göncz Árpád egykori rabtársa, későbbi parlamenti képviselő "teljes beszédét" később a Kossuth téren mondja majd el.
Csütörtökön korábban Mécs Imre még azt közölte, hogy az eredetileg tervezettel szemben nem fog beszédet mondani a korábbi köztársasági elnök búcsúztatásán.

A végakarat szerint járnak el

A Facebookon megosztott bejegyzésében azt írta: beszédében "égető nemzeti problémákkal" is foglalkozott volna, mivel azonban a család közölte, hogy ez így nem hangozhat el, ő pedig beszéde lényegén nem kíván változtatni, a család visszavonta Göncz Árpád végakaratán nyugvó felkérését arra, hogy mondjon beszédet a temetésen.
Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken, délután három órakor kezdődik  az Óbudai temető 16-os parcellájánál.