Meghalt újabb kilenc ember a bukaresti tűzvész miatt

Bukarest, tűzvész, klub
Bukarest, 2015. október 31. Egy túlélőt visznek hordágyon a mentőautóhoz Bukarestben, ahol leégett egy belvárosi szórakozóhely 2015. október 30-án. Szemtanúk szerint a koncerten használt pirotechnika egy szikrája lángra lobbantotta a hangszigetelést. A tűzesetben 27 ember vesztette életét, több mint százan megsérültek. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Vágólapra másolva!
Több mint egy héttel a tragédia után a bukaresti tűzvész kilenc sebesültje halt bele szombaton sérüléseibe, és ezzel 41-re emelkedett az áldozatok száma.
Vágólapra másolva!

Szombatra virradóra a tűzvész 16 súlyos sérültjét két – kórházzá alakított – katonai repülőgéppel Rotterdamba, illetve Brüsszelbe vitték. A Hollandiába szállított sérültek közül ketten a repülőgép földet érése után meghaltak. Hét sebesült a bukaresti kórházakban halt meg.

Egy túlélőt visznek hordágyon a mentőautóhoz Bukarestben Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Románia ideiglenes miniszterelnöke azt mondta, hogy a román kormány minden külföldi kórházakba küldött sérült kezelésének költségét, valamint egy-egy hozzátartozójuk külföldi szállásköltségét és ellátását fedezi, függetlenül attól, hogy milyen hosszú időszakról van szó.

Egy bukaresti belvárosi klubban október végén volt tűz. A tüzet pirotechnikai eszközök okozták. A román államfő akkor háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.