A szerb hatóságok azt állítják, hogy állandó kapcsolatban vannak a Líbiában elrabolt követségi alkalmazottak fogvatartóival. Állítólag rendőrök is segítettek az emberrablóknak.

A szerb biztonsági erők a líbiai hatóságokkal, rajtuk keresztül pedig az emberrablókkal is kapcsolatban állnak - írta a Vecernje Novosti című szerb napilapra hivatkozva a belgrádi b92.net hírportál. A beszámoló szerint nem könnyű tárgyalni a követségi alkalmazottak fogvatartóival, mert azok 

állandóan változtatják követeléseiket.

Az emberrablók leginkább fegyvert és pénzt akarnak. A Vecernje Novosti azt írja, hogy a szerb hatóságok gyanúja szerint a nagykövetség munkatársainak fogvatartói líbiai rendőrökkel is kapcsolatban állhatnak.

A líbiai szerb nagykövetség sajtófelelősét és sofőrét vasárnap délelőtt rabolták el ismeretlenek Sabratah közelében.

Ivica Dacic külügyminiszter a szerb közszolgálati televízióban néhány részletet is ismertetett. Elmondta, hogy

a nagykövet Tunézia felé tartott, amikor belehajtottak a konvojba.A b92 úgy tudja, hogy a nagykövet a családját evakuálta az anarchiába süllyedt Líbiából. Az egyik autóban a nagykövet és a családja, a másikban a sajtófelelős ült. Néhány lövés is eldördült, és egy líbiai kísérő megsérült. A nagykövet sértetlenül vészelte át az incidenst.