Hitlert éltette a bíróságon

Frazier Glenn Miller
(FILES): This April 24, 2014 file photo shows Frazier Glenn Cross, also known as Frazier Glenn Miller, sitting with his defense team after being wheeled into a Johnson County courtroom for a scheduling session in Olathe, Kanas. Miller, former leader of the defunct North Carolina-based White Patriot Party (formerly known as the Carolina Knights of the Ku Klux Klan), was sentenced to death November 10, 2015 for the 2014 shooting at the Overland Park Jewish Community Center in Overland Park, Kansas, that left three people dead. Files/John Sleezer-Pool/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Három zsidó, köztük egy 14 éves gyerek meggyilkolásáért halálra ítélte a bíróság a 74 éves Frazier Glenn Millert.
Vágólapra másolva!

Miller krónikus tüdőtágulásban szenved, és az orvosai szerint 5-6 éve lehet hátra. Halála előtt azonban még zsidókat akart ölni, ezért 2014 áprilisában Kansas Cityben, egy zsidó közösségi ház előtt agyonlőtte a 69 éves William Corporont és 14 éves unokáját, Reat Griffin Underwoodot, majd egy zsidó nyugdíjasotthon előtt az 53 éves Terri LaMannót.

Frazier Glenn Miller zsidókat akart ölni, mielőtt belehal a betegségébe Forrás: AFP/Pool

Nem bánta meg

Miller vietnami veterán és ismert fehér fajvédő, aki több rasszista szervezetet is alapított – számolt be az NBC News.

Magát védte a bíróságon, és bekiabálásaival többször megzavarta a tárgyalást. Az ítéletet „Heil Hitler” felkiáltással fogadta, mielőtt eltávolították a teremből.

A tárgyaláson azt mondta: „tudta”, hogy halálra fogják ítélni, de nem érdekli. Azért gyilkolta meg az áldozatait, mert szerinte a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek.

Kansasben kilenc elítélt van a halálsoron, mert az államban nagyon kevés bűncselekményért jár halálos ítélet. A kivégzésre várók közül ötnek az ítéletét megváltoztatta az állam legfelsőbb bírósága, az ő sorsukról a szövetségi legfelsőbb bíróság dönt majd.