Kettős öngyilkos robbantás Libanonban

2015.11.12. 18:32

Ismeretlen fegyveresek kettős öngyilkos robbantást hajtottak végre csütörtök este a libanoni főváros déli részében, a detonációkban legalább tizenhat ember életét vesztette - közölték a helyi hatóságok. Más források legalább húsz halottról beszéltek. 

A Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint a merényleteket Bejrút egyik, főként síiták lakta negyedében hajtották végre, egy kórház közelében. A robbantásokban legalább negyvenen megsebesültek. Az NNA libanoni állami hírügynökség szerint a két pokolgép egymástól 150 méterre, és öt perc időkülönbséggel robbant.

Legalább tizenhat főre tehető az áldozatok száma - nyilatkozta George Kittaneh, a libanoni vöröskereszt vezetője az LBC libanoni közszolgálati televíziónak.

Bejrút déli része a síita Hezbollah libanoni fegyveres szervezet fellegvárának számít.  A szervezet harcosai a szomszédos Szíriában a kormányerőket támogatják az ellenzéki erők és szélsőséges csoportok ellen. A területet már korábban is érték támadások. Szunnita fegyveresek azzal fenyegettek, hogy több ilyen támadást is terveznek.