Öngyilkos merénylők robbantottak Libanonban

2015.11.12. 21:24

Ismeretlen fegyveresek kettős öngyilkos robbantást hajtottak végre a libanoni főváros déli részében, a detonációkban legalább negyven ember életét vesztette - közölték a helyi hatóságok. Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget a merényletek elkövetéséért.

Hírügynökségi beszámolók szerint a robbantásokat Bejrút egyik, főként síiták lakta negyedében robbantottak, egy kórház közelében. A két pokolgép egymástól 150 méterre, és öt perc időkülönbséggel robbant.
Legalább negyven főre tehető a halálos áldozatok, és több mint 180-ra a sebesültek száma.A vöröskereszt többször is módosította a sebesültek és halottak számát az este folyamán. A libanoni egészégügyi miniszter ugyanakkor több mint 200 sebesültről beszélt, sokuk állapota válságos.

Túlélők után kutatnak a romok közöttForrás: (MTI/EPA/Nabil Mounzer)

Bejrút déli része a síita Hezbollah libanoni fegyveres szervezet fellegvárának számít. A szervezet harcosai a szomszédos Szíriában a kormányerőket támogatják az ellenzéki erők és szélsőséges csoportok ellen. A területet már korábban is érték támadások. Szunnita fegyveresek azzal fenyegettek, hogy több ilyen támadást is terveznek.