Orbán Viktor: Európa védelmezője

2015.11.12. 12:05

A népszerű svájci, egészen pontosan zürichi Die Weltwoche című hetilap ezúttal a magyar miniszterelnök portréját tette ki a címlapjára a következő szöveggel: Orbán Viktor: Európa védelmezője.

A vele készült interjúban Orbán a német menekültpolitikát ostorozzaForrás: Origo

A kormányfő a vele készült interjúban a német menekültpolitikát ostorozza, és azt mondja, egyáltalán nem zavarja, hogy az európai döntéshozók fenegyerekként (enfant terrible) tekintenek rá. Szerinte Németországnak kulcsszerepe van a migránsválságban, ugyanis ha Angela Merkel kijelentené, hogy az ország megtelt, alábbhagyna a menekültáradat. A menekültválság destabilizálhatja az Európai Uniót, nemcsak az érkező migránsok nagy száma miatt, hanem a demokráciába vetett hit megingása miatt is - hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ma az európai elit csak felületesen, másodlagos jelentőségű ügyekről beszél, azonban olyan alapvető témákról, mint a szabadság, a kereszténység, a nemzet vagy a büszkeség, nem esik szó.

A kiadó elkészítette az újság e heti beharangozóját, amit úgy foglalhatnánk össze: Orbánnal reklámozza magát a Die Weltwoche.

Aktuelle Ausgabe:

«Ein Wort von Merkel – und die Flut ist gestoppt» - Verbrechen, Obsession, Schuld - «Die Verantwortung des Überlebenden»#EU #Politik #Schweiz #Flüchtlinge

Szerző: DIE WELTWOCHE, 2015. november 11.