Kisiklott a francia szuperexpressz

-
Rescuers work at the scene where a high-speed TGV train coach and engine carriage lie in a canal in Eckwersheim near Strasbourg, northeastern France, after derailing on November 14, 2015 during tests conducted by technicians, Frenh railway operator SNCF said. At least five were killed in French high-speed train test on November 14, due to excessive speed, sources said. AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN
Vágólapra másolva!
Kisiklott egy TGV Strasbourg közelében. Az első hírek szerint a balesetnek öt halottja van. Állítólag sebességtúllépés okozta a szerencsétlenséget.
Vágólapra másolva!

A francia szuperexpressz az elzászi nagyvárostól nem messze, Eckwersheimnél futott le a pályáról, és kigyulladt. Mentőosztagok (köztük búvárok és helikopterek) érkeztek a helyszínre, a BBC pedig azt írja, hogy a balesetnek legalább 10 halottja és több mint 30 sérültje van.

A szerencsétlenség a Párizs–Strasbourg vonal egyik jövőre átadni tervezett sínpárján történt.

A vonat eleje a csatornába futott Forrás: AFP/Frederick Florin

A szerelvény ennek megfelelően nem menetrend szerint közlekedett, hanem egy tesztvonat volt. Az AFP hírügynökség szerint túllépte a megengedett sebességet, a kisiklás után pedig a sínek mellett haladó Rajna–Marne-csatornába futott.

A francia állami vasúttársaság, az SNCF is a túlzott sebességgel magyarázza a történteket. Azt is közölték, hogy a szerelvényen technikusok utaztak.

Technikusok utaztak a vonaton Forrás: AFP/Frederick Florin

Gyanítható, hogy a történteknek nincs köze a párizsi eseményekhez, amelyekről az Origo élő tudósítását itt olvashatják.