Részleges vallomást tett annak a nyolc csecsemőnek a feltételezett édesanyja, akiknek a holttestére a németországi Wallenfelsben bukkantak rá - közölte a bajor rendőrség szombaton. 

A csecsemők maradványait csütörtökön késő délután fedezte fel a bajorországi birtokon található házhoz kiérkező mentőorvos, akit egy szomszéd hívott ki, miután megtalálta az egyik újszülött holttestét.

Nem közölt részleteket

A rendőrség azonnal keresni kezdte a ház tulajdonosát, egy 45 éves asszonyt, mert őt gyanúsította a bűncselekményekkel. A nőt később 55 éves élettársával együtt őrizetbe vették egy közeli szállodában. A férfit szombaton szabadlábra helyezték, mert vélhetően nincs köze a történtekhez. Az asszony a rendőrség közlése szerint több csecsemőről bevallotta, hogy ő hozta őket világra, és megölésüket is beismerte. További részleteket azonban a hatóság egyelőre nem közölt.

Szabadlábon az élettárs

Így továbbra sem tudni, hogy mikor és miért halhattak meg a csecsemők, hány hónaposak és milyen neműek voltak, továbbá hogy ki volt az apjuk. A boncolás eredményei még szombaton sem érkeztek meg a hatóságokhoz. A rendőrség gyanúsítottként kezeli a nő korábbi élettársát is, akivel nemrégiben szakított, de ő szabadlábon védekezhet.