Hatalmas razziát tartottak a belga főváros Molenbeek kerületében a rendőrök hétfő délelőtt. A belga ügyészség megerősítette, hogy Salah Abdeslamot keresték, de nem őt fogták el. 

Kicsúszott a rendőrök keze közül a párizsi terrortámadások egyik fő gyanúsítottja. Salah Abdeslamot a belga főváros Molenbeek kerületében keresték. 

Salah Abdeslamot szombat reggel óta körözte a rendőrségForrás: AFP/Dsk

A francia rendőrség korábban kiadta Salah fotóját. A férfi testvére volt az egyik öngyilkos merénylő Párizsban, állítólag Salah bérelte azt a fekete Volkswagen Polo gépkocsit, amellyel a terroristák a Bataclan klubba érkeztek.

Hatalmas razzia

Egyelőre azt tudni biztosan, hogy a rendőrség hétfő délelőtt nagy erőkkel vonult ki Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületébe, ahol egy embert előállítottak, majd az egyik épületben lévőket hangosbeszélőn keresztül felszólították, hogy működjenek együtt - jelentette a belga sajtó.

Az ügyészség azt közölte, hogy valóban Salah Abdeslamot keresték, de nem találták. Egy másik embert viszont letartóztattak. Golyóálló mellényt, maszkot viselő egyenruhások, kutyás egységek és mentők is vannak a helyszínen.

Bombariadó az uniós negyedben

A város egy másik részébe, nem messze az uniós intézményektől pedig a tűzszerészeket riasztották bombafenyegetés miatt. A francia nyelvű belga közmédia tájékoztatása szerint a hatóságok egy gyanús járművet vizsgálnak.