Öngyilkos lett az a férfi, aki szerda este megölt két katonát egy szarajevói fogadóirodában, majd egy buszra is tüzet nyitott.

Végzett magával az a fegyveres támadó, aki szerda este megölt két boszniai katonát Szarajevó egy külvárosi fogadóirodájában, nem sokkal azután, hogy a rendőrség a nyomára bukkant és körbevette a házát. A kormány rendkívüli ülést tartott a történtek miatt.

Egy autóbuszra is tüzet nyitott a támadóForrás: MTI/EPA/Fehim Demir

- A fegyveres erők tagjára leadott lövés Bosznia-Hercegovina egésze elleni támadást jelent - hangoztatta Denis Zvizdic, a balkáni ország miniszterelnöke a támadás miatt összehívott rendkívüli kormányülés után. A biztonsági intézkedéseket a legmagasabb szintre fogjuk emelni, hogy a jövőben ne történhessen ilyen incidens - fűzte hozzá Zvizdic. A fegyveres indítékai egyelőre nem ismertek.

Egy buszra is lőni kezdett

A támadó egy fogadóirodában nyitott tüzet a két katonára a boszniai főváros Rajlovac negyedében lévő laktanya szomszédságában, és a célba vett két katona a helyszínen meghalt.

Az egyik gyászoló, akiknek hozzátartozóját megölte Enes OmeragicForrás: MTI/AP/Amel Emric

A férfi ezt követően tüzet nyitott egy arra elhaladó városi autóbuszra, amelynek sofőrje és két utasa azonban csak a kitört szélvédő üvegszilánkjaitól sérült meg.

A helyszínről elmenekült támadóról szemtanúk azt mondták, hogy az ultrakonzervatív, Szalafi Muszlim nevű mozgalom követőjének tűnt, Irfan Nefic rendőrségi szóvivő azonban ezt nem erősítette meg. 

Körbevették a házát

Vahid Cosic, Szarajevó rendőrfőnöke a sajtónak elmondta, hogy a rajlovaci lövöldözés után a rendőrség körbevette a gyanúsított, Enes Omeragic közelben lévő házát.

Később bentről robbanást hallottak, és a házba behatolva holtan találtak rá.

Omeragic szomszédai a rendőrségnek elmondták, hogy a férfi az utóbbi időben az ultrakonzervatív Szalafi Muszlim mozgalom követője lett.