Öt terrorgyanús személyt azonosítottak Olaszországban

Szent Péter-bazilika, Vatikán
Vágólapra másolva!
Öt terrorgyanús személyt azonosított Olaszországban az FBI, akik többek között a Szent Péter-bazilika és a milánói dóm ellen akartak merényleteket elkövetni. A gyanúsítottak egyelőre szabadlábon vannak.
Vágólapra másolva!

Öt terroristagyanús személyt azonosított Olaszországban az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), akik híres épületek, illetve idegenforgalmi nevezetességek ellen tervezhettek merényleteket elkövetni - jelentette az olasz sajtó csütörtökön.

A Szent Péter-bazilika is a célpontok között lehetett Forrás: Origo

Az ANSA olasz hírügynökség értesülései szerint az FBI átadta az illetők adatait az olasz hatóságoknak, de

a gyanúsítottak egyelőre szabadlábon vannak.

A La Repubblica című újság úgy tudja, egyebek mellett a római Szent Péter-bazilika, a milánói dóm, illetve a szintén milánói Scala operaház ellen akartak támadásokat elkövetni.

A RAI közszolgálati televízió ugyanakkor arról számolt be, hogy az olasz hatóságok értékelése szerint

az FBI által átadott információk alapján.

24 ezer fegyveres őrzi Rómát

Ezzel párhuzamosan az amerikai külügyminisztérium arra figyelmeztette az Egyesült Államok állampolgárait, hogy ezen három nevezetesség, illetve általában véve

a római és milánói templomok, zsinagógák, éttermek, színházak és szállodák potenciális terrorista célpontok lehetnek.

A külügyminisztérium által kiadott figyelmeztetés szerint terrorcsoportok a párizsiakhoz hasonló merényletek elkövetését tervezhetik, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy

Kedden Angelino Alfano olasz belügyminiszter bejelentette, hogy a párizsi terrorcselekmények miatt több mint 24 ezer fegyveres - rendőrök, csendőrök, pénzügyőrök és katonák - őrzi Róma biztonságát.

Vatikáni források szerint a Szent Péter térhez vezető római utcákban több mint százra tehető a civilben szolgálatot teljesítő olasz biztonságiak száma, akik a turisták és zarándokok között vegyülnek el.