Mégsem lett öngyilkos a muzulmán francia lány

Hasna Aitboulahcen
Hasna Aitboulahcen, Abdelhamid Abaaoud unokatestvére
Vágólapra másolva!
Mégsem robbantotta fel magát Abdelhamid Abaaoud unokatestvére. A CNN francia ügyészségi forrásokból úgy értesült, hogy valaki más vitte magával a halálba a fiatal muzulmán hölgyet.
Vágólapra másolva!

Párizs északi külvárosában, Saint-Denis negyedében november 18-án tartott razziát a francia rendőrség, a pénteki terrorakció tetteseinek társai után kutattak.

A merényletsorozat kitervelőjének a búvóhelyén bukkantak Hasna Aitboulahcenra, aki feltehetőleg a párizsi támadások értelmi szerzőjének, Abdelhamid Abaaoudnak volt az unokatestvére.

Hasna Aitboulahcen, Abdelhamid Abaaoud unokatestvére Forrás: Facebook

Korábban a sajtóban az a hír terjedt, hogy Hasna a testére erősített robbanószerkezettel repítette levegőbe magát, amikor a hatóságok rátaláltak. Most azonban a hatóságok inkább azt valószínűsítik, hogy esze ágában sem volt öngyilkosságot elkövetni, így a detonációt valaki más kezdeményezhette.

Gyanús barát

Közvetlenül a detonáció előtt a rendőrök azt kiabálták be a lány búvóhelyére, hogy „hol a barátod?”.

Hasna kétszer is visszaüvölti, hogy Abdelhamid nem a barátja.

Amikor a hatóság emberei visszakérdeznek, hol van a férfi, erre a kérdésre Hasna már nem válaszol, hanem élesíti a bombát.

Az unokatestvér Forrás: AFP/-

A CNN sem tudja a részleteket

Twitterén az amerikai hírtelevízió tudósítója is csak annyit közölt, hogy a szobában történtek után egy azonosítatlan férfi holttestének maradványait is megtalálták.

A néhány órája talált férfi személyazonosságát egyelőre nem sikerült megállapítani.