Bekeményítenek az oroszok a török incidens után

Szu-24, SU-24
Hmeimim, 2015. november 24. Az orosz védelmi minisztérium hivatalos internetes honlapján közreadott, 2015. november 7-én a szíriai Latakia melletti Hmeimim légi támaszpontján készített kép egy Szu-24 orosz vadászbombázóról. Török harci gépek 2015. november 24-én lelőttek egy Szu-24 orosz vadászbombázót a török-szíriai határ térségében. (MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium)
Vágólapra másolva!
Oroszország a szíriai partokhoz küldi egyik legnagyobb cirkálóját annak érdekében, hogy növeljék harci repülőik védelmét. Az orosz bázisokra SZ-400-as föld-levegő rakétarendszert telepítenek, a bombázók pedig ezentúl vadászgépkíséretet is kapnak a bevetéseik során.  
Vágólapra másolva!

Jelentősen növeli a Szíriában harcoló egységek légvédelmét az orosz hadsereg az után, hogy Törökország kedden lelőtt egy Szu–24-es vadászbombázót.

A szír partokhoz, Latakiához vezénylik a két legnagyobb cirkáló egyikét, a Moszkva névre hallgató hadihajót, valamint SZ-400 föld-levegő rakétarendszert telepítenek azokra az orosz bázisokra, amelyek részt vesznek a Szíria elleni támadásokban.

Megerősítik a Szíriában feladatot teljesítő egységek védelmét Forrás: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

A Moszkva cirkáló szintén rendelkezik légvédelmi rendszerrel, így az orosz hadsereg képes lesz

- jelentette ki az orosz vezérkar szóvivője.

Szergej Rudszkoj egyben azt is bejelentette, hogy minden katonai kapcsolatot megszüntetnek Törökországgal, valamint hogy az eddig kevésbé használt hmeymimi légibázis lesz az oroszok Iszlám Állam elleni akcióinak egyik stratégiai központja. A bázis 30 kilométerre fekszik Törökországtól.