Európának be kell zárnia a határait

migráns menekült horvát szerb határ

fele se szív
Nem tudunk befogadni több menekültet – mondta a francia kormányfő.
Vágólapra másolva!
Az Európai Uniónak ki kell mondania, hogy nincs mód további migránsok fogadására, és megoldást kell találnia arra, hogy a Szíriából távozókról a szomszédos országokban gondoskodjanak - jelentette ki Manuel Valls francia miniszterelnök. 
Vágólapra másolva!

A francia kormányfő szerint

az EU-nak meg kell állítania a közel-keleti menekültek beáramlását.

A francia kormányfő utalt arra, hogy a november 13-i párizsi merényletek legalább két elkövetője Görögországon és Szerbián át menekültként érkezett Nyugat-Európába.

Nem tudunk befogadni több menekültet – mondta a francia kormányfő. Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Európa sorsát a határellenőrzés dönti el

"Nem tudunk befogadni Európába több menekültet, ez nem lehetséges"

- idézte a Süddeutsche Zeitung Manuel Valls szavait. A francia szocialista politikus szerint az Európai Unió sorsát az európai határok ellenőrzése dönti el. Ha az európai határokat nem ellenőrzik, akkor "az emberek azt fogják mondani, Európának vége" - vélekedett Valls a külföldi újságírókkal folytatott beszélgetésén, amelyet hivatalában, a párizsi Matignon-palotában tartottak.

A Közel-Keleten kell megoldást találni

Manuel Valls úgy látja, az EU-nak - ahelyett, hogy ellenőrizetlenül engedi be a migránsok ezreit - inkább a Szíriával szomszédos országokkal, Törökországgal, Libanonnal és Jordániával kell megoldást találnia a menekültek ottani befogadására és visszatartására. "Egyébként Európa megkérdőjelezi azt a képességét, hogy hatékonyan tudja ellenőrizni a határait" - mondta a francia miniszterelnök.