A berlini rendőrség őrizetbe vett két iszlamistát, akiket terrortámadás kitervelésével vádolnak, majd átkutattak egy mecsetet.

Az akciók két berlini kerületben zajlottak. A Berlin-Charlottenburg negyedben lévő mecsetet azután kutatták át, hogy a német főváros Britz nevű kerületében őrizetbe vettek egy 28 és egy 46 éves férfit. A német ügyészség súlyos, államellenes bűncselekmény előkészítésének gyanúja miatt indított eljárást ellenük.

Egy rendőr és egy bombaszakértő a Berlin-Charlottenburg negyed egyik lezárt utcájában 2015. november 26-án, miután őrizetbe vettek két, terrortámadás kitervelésével vádolt iszlamistátForrás: MTI

Nem Berlinben születtek

Egyelőre nem tudni, hogy a férfiak pokolgépes merényletet akartak-e elkövetni, illetve külföldi állampolgárok-e. A rendőrség annyit közölt, hogy a két férfi nem Berlinben született.
Autójuk átkutatása során "gyanús tárgyat" - egy táskát - találtak, amelyet még vizsgálnak, és elővigyázatosságból több lakóházat is kiürítettek a környéken.

Kutyákkal vizsgálják át

A helyszínen tűzszerészek is voltak. A mecsetben egyelőre nem találtak veszélyes tárgyakat, de a helyiségekben kereső kutyákkal folytatják a kutatást a rendőrségi egységek.