A legmagasabb négyesről hármasra csökkentették a terrorkészültséget Brüsszelben. A belga fővárosban már szerdán kinyitottak az iskolák, és a metró is jár. 

Kicsit fellélegezhetnek a brüsszeliek. A belga fővárosban múlt hét óta a legmagasabb szintű terrorkészültség volt érvényben, de csütörtökön a négyes szintű fenyegetettséget lecsökkentették hármasra. Az iskolák már szerdán kinyitottak, és a metró is jár. Belgium többi részén eddig is a hármas szintű terrorfenyegetettség volt érvényben. 

Brüsszelt egy hétig szinte teljesen lezártákForrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Még mindig félnek

A hatóságok továbbra is tartanak attól, hogy olyan támadás, illetve támadássorozat lehet a városban, mint amilyen Párizsban volt november 13-án, amelynek 130 halálos áldozata volt.Brüsszelben eddig öt embert tartóztattak le a párizsi terrortámadásokkal összefüggésben. 

Belga katonák Brüsszel főterén, a Grand-Place-enForrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

Folyik a hajtóvadászat

Kedden a belga hatóságok elfogatóparancsot adtak ki Mohamed Abrini ellen, aki a gyanú szerint a párizsi támadások egyik, még szökésben lévő végrehajtójának, Salah Abdeslamnak lehet a társa.Az ügyészség szerint Abrini vezette azt a Renault Cliót, amit Abdeslam és társai használtak a támadások idején.