Visszavonták a legmagasabb szintű brüsszeli riasztást

Brüsszel, belga, terror, katona, rendőr, terrorfenyegetettség,
Brüsszel, 2015. november 22. Fegyveres katonák Brüsszel belvárosában 2015. november 22-én, miután előző nap a legmagasabb szintre emelték a terrorfenyegetettség szintjét a belga fővárosban. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Vágólapra másolva!
A legmagasabb négyesről hármasra csökkentették a terrorkészültséget Brüsszelben. A belga fővárosban már szerdán kinyitottak az iskolák, és a metró is jár. 
Vágólapra másolva!

Kicsit fellélegezhetnek a brüsszeliek. A belga fővárosban múlt hét óta a legmagasabb szintű terrorkészültség volt érvényben, de csütörtökön

a négyes szintű fenyegetettséget lecsökkentették hármasra.

Az iskolák már szerdán kinyitottak, és a metró is jár. Belgium többi részén eddig is a hármas szintű terrorfenyegetettség volt érvényben.

Brüsszelt egy hétig szinte teljesen lezárták Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Még mindig félnek

A hatóságok továbbra is tartanak attól, hogy olyan támadás, illetve támadássorozat lehet a városban, mint amilyen Párizsban volt november 13-án, amelynek 130 halálos áldozata volt.

Brüsszelben eddig öt embert tartóztattak le

a párizsi terrortámadásokkal összefüggésben.

Belga katonák Brüsszel főterén, a Grand-Place-en Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Folyik a hajtóvadászat

Kedden a belga hatóságok elfogatóparancsot adtak ki Mohamed Abrini ellen, aki a gyanú szerint a párizsi támadások egyik, még szökésben lévő végrehajtójának, Salah Abdeslamnak lehet a társa.

Az ügyészség szerint Abrini vezette azt a Renault Cliót,

amit Abdeslam és társai használtak a támadások idején.