Nem találtak bombát a németországi mecsetben

2015.11.27. 15:50

Szabadlábra helyezték azt a két férfit, akiket egy esetleges Dortmund elleni terrorcselekménnyel hoztak összefüggésbe. Egy mecsetben is robbanószert kerestek, hiába.

Szabadon engedtek két férfit, akiket egy berlini rendőrségi razzia során vettek őrizetbe csütörtökön – közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A kommandóso, robbanóanyag után kutatva egy mecsetet és egy autót vizsgáltak át.

Vaklárma

A 28 és 46 éves muszlim férfiakról azt feltételezték, hogy Münchenből robbanóanyag-alkatrészeket csempésznek. A bombát állítólag egy Dortmund elleni terrorakcióhoz használták volna fel, de a rendőrök gyanúja nem igazolódott be.

A házkutatás során nem találtak semmilyen robbanószert vagy ahhoz felhasználható „alapanyagokat”.

A német rendőrség egy Berlin elleni terrorcselekményt sem tart kizártnak, de erre utaló bizonyítékokat eddig nem találtak. A terrorkészültség szintje továbbra is magas Németországban, amit a berlini kormány a párizsi merénylet-sorozat után emelt meg.

A hannoveri Németország-Hollandia meccset terrorveszély miatt fújták leForrás: MTI/EPA/Julian Stratenschulte

Hannoverben megelőzték

A párizsi támadássorozat után egy hannoveri stadiont ürítettek ki a rendőrök, ahol Németország fogadta volna Hollandia válogatottját. A november 17-i válogatott labadarúgó-mérkőzést azért kellett lemondani, mert a német hatóságok arról kaptak információkat, hogy terroristák robbantani akarnak a stadionban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK