Az amerikai hírszerzés szerint két nap múlva terrortámadás várható Afganisztán fővárosában, Kabulban.

Kabulban két nap múlva terrortámadás várható, figyelmeztette az amerikai állampolgárokat a nagykövetség. Az afgán fővárosban a legmagasabbra emelték a terrorfenyegetettség szintjét – írja a Business Insider

48 óra maradt 

A merénylők szándéka a tálibokkal folytatott béketárgyalások meghiúsítása lehet, de konkrét célpontokról és helyszínről nem tájékoztatott a nagykövetség. 

A legnagyobb veszélyben az országban tartózkodó amerikaiak vannak. 

Párizsba utaztak

Nawaz Sharif pakisztáni miniszterelnök és Ashraf Ghani afgán elnök jelenleg a párizsi klímacsúcson vesznek részt. A francia fővárosban várhatóan nemcsak a környezetszennyezés kérdéseiről, de a tálibokkal való megbékélés felújításáról is tárgyalnak. 

Afgán biztonsági erők a kabuli repülőtér elleni támadás helyszínénForrás: AFP/Shah Marai

Fokozott készültség

Párizsban is fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be az ENSZ 21. klímakonferenciájának idejére. Megerősített rendőri és katonai jelenléttel biztosítják a közel 40 ezer résztvevő biztonságát. A november 13-i, 130 áldozatot követelő merényleteket követően gyülekezési tilalmat hirdettek ki

A francia hatóságok nem engedélyezték a környezetvédők által tervezett két párizsi – vasárnapi, illetve a csúcs zárása utáni, december 12-i – felvonulást sem. 

A konferencián közel 150 ország vezetője képviselteti magát, köztük Barack Obama amerikai, Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök.