A menekültek csoportjai megkerülik a macedón határon épülő kerítést. Készültségbe helyezték a hadsereget is.

Folytatódott a menekültek tiltakozása a macedón–görög határon. A tiltakozás háromnegyed óráig tartott Gyevgyelijánál – jelentette a helyszínről a szerb állami tévé. A menekültek egy része felmászott a kerítésre.  Főként irániakról van szó, akiket Macedónia nem enged be a területére. Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia is úgy döntött, hogy csak a szíriai, iraki és afgán állampolgárokat engedi be a területére. 

Csak három országból engednek be menekülteketForrás: AFP/Robert Atanasovski

A menekültek tiltakozásának idején a rendőrök elfogták egy csoportot, akik megkerülték a kerítést, és úgy jutottak be  Macedóniába. A szkopjei kormány úgy döntött, hogy 50 kilométer hosszú kerítést épít a görög határon, abból hétfőig 10 kilométernyi készült el. 

Vízágyúk és könnygáz 

A rendőrök szerint óránként három-négy csoport jut át a határon. A határon a rendőrség két sorfalat alakot, és erősítésükre további rohamrendőrök érkeznek. A hadsereg előkészítette a vízágyúkat és a könnygázt is. A csapatszállító harcjárművek is közelebb húzódtak a határ vonalához – jelentette az RTS tudósítója a határról.