Pamplonában fogtak el egy dzsihádistát

Iszlám Állam - Spanyolország
Dzsihádista propagandát terjesztett a vendégek között
Vágólapra másolva!
Elfogtak a csendőrök egy marokkói férfit kedden hajnalban az észak-spanyolországi Pamplonában. A férfi Szíriába akart utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam terrorszervezethez.
Vágólapra másolva!

A spanyol belügyminisztérium közleménye szerint a 32 éves férfi egy vendéglátóhelyet vezetett a városban, ahol a dzsihádista terroristák propagandáját terjesztette a vendégek között. A hatóságok szerint a férfi igyekezett követőket toborozni a saját környezetében és az interneten keresztül is, hogy a beszervezettek utazzanak Szíriába, és csatlakozzanak a terroristákhoz.

Dzsihádista propagandát terjesztett a vendégek között Forrás: MTI/EPA/Jesus Diges

Négy nap alatt ő az Iszlám Államhoz köthető negyedik olyan személy, akit elfogtak Spanyolországban. Pénteken Katalóniában vettek őrizetbe három embert. A gyanú szerint ketten közülük fiatal nőket próbáltak toborozni, a harmadik pedig egy 24 éves nő, aki már szíriai útjára készült. Előzetes letartóztatásukról kedden dönt az illetékes bíróság. A spanyol belügyminisztérium adatai szerint idén már több mint 90 embert fogtak el az Iszlám Állammal fenntartott kapcsolata miatt.