Csőbomba robbant az isztambuli metróban

robbanás, Isztambul
Robbanás az isztambuli metróban
Vágólapra másolva!
Az isztambuli Bayrampasa kerület polgármestere szerint csőbomba robbant a városrész egyik metróállomásán. Azt is mondta, hogy öten megsérültek. Cikkünk folyamatosan frissül. 
Vágólapra másolva!

Az esti csúcsforgalomban robbantottak csőbombát ismeretlenek Isztambul belvárosához viszonylag közel, a Bayrampasa kerület egyik metróállomásának közelében - jelentette be Attila Aydiner, a városrész polgármestere. Azt is elmondta, hogy

a robbanásban nem halt meg senki

de öten megsebesültek - írja a Reuters hírügynökség. A török állami hírügynökség azt írta, hogy a detonáció nem a metróállomás területén, hanem a felüljárón történt. A török Hürriyet hírportál egy videót is közzétett a robbanásról.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Az isztambuli kormányzó, Vasip Sahin a helyszínen korábbban még azt mondta, egy ember könnyebben megsérült. Egy ideig azt is írták a török hírportálok, hogy egy ember meghalt, de a kerület polgármestere ezt az információt végül nem erősítette meg.

Egy helyszínen készült fotón azt látni, ahogy az emberek a síneken sétálnak.

Leállt a közlekedés

A robbanás hangját a város más pontjain is lehetett hallani, szemtanúk szerint az ablakok is kitörtek. A hatóságok leállították a metróközlekedést a török nagyvárosban.

A török kormány szerint az ország történetének legnagyobb terrortámadása idén október 10-én következett be. Aznap Ankarát kettős robbantás rázta meg. A merénylők egy béketüntetésen robbantottak. A támadásban 97-en haltak meg. A török hatóságok nem sokkal később bejelentették, hogy a terrorcselekményt szerintük az Iszlám Állam nevű terrorszervezet követte el.