Kínában is virágzik az embercsempészet

Vágólapra másolva!
Az évdized legnagyobb embercsempész hálózata lehetett volna, ha nem buktatja le a dél-kínai rendőrség hétvégén. A banda még csempésztanfolyamokat is indított, ez is segített az elfogásukban.
Vágólapra másolva!

Lebuktattak egy csempészhálózatot egy dél-kínai rendőrségi akcióban a hétvégén. A leleplezett banda 220 millió jüant (10,1 milliárd forint) szerzett azzal, hogy lelepleződéséig körülbelül 3200 embernek gyártott hamis iratokat és segítette őket külföldre, elsősorban Észak- és Dél-Amerikába.

Ha nem buknak le, két éven belül Amerikára szakosodott óriás csempészhálózattá nőtték volna ki magukat - állítják a kínai nyomozók.

A rendőrségnek az volt gyanús, egy tavaly februárban a sencseni vámosok egy csomagellenőrzés után őrizetbe vették a banda egyik tagját és egy tucatnyi migránst, akiknek hamis vízumuk volt és akik Dél-Amerikába készültek.

Csempésztanfolyamok is indultak

A banda csempésztanfolyamokat is indított, ezt kihasználva egy összehangolt akcióban négy városban, köztük Pekingben összesen 25 helyszínen 19 embert őrizetbe vettek és 35 járművet lefoglaltak.

A banda vezérének tartott férfi, a negyvenes éviben járó Li, mestere volt a hamisításnak, és állítólag egy utazási irodát is működtetett Sencsen városban.

Az Amerikába csempészett illegális kínai migránsok 70 százaléka 20-as éveiben járó fiatal volt, akik munkát kerestek.