Egy kukában akart robbantani az elfogott vármegyés

Vágólapra másolva!
Egy október 10-ei összejövetelükön tervezték el a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi tagjai, hogy petárdákból összeállított robbanószerkezetet hoznak működésbe Románia nemzeti ünnepén Kézdivásárhelyen, amelyet a katonai parádé útvonala közelében, egy szemeteskukában akartak elrejteni - közölte szerdán a Mediafax hírügynökség román ügyészségi forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség abban a táblabírósághoz eljuttatott kérésben közölt részleteket az állítólagos merényletkísérletről, amellyel elérte Beke Istvánnak, a HVIM kézdivásárhelyi szervezete elnökének előzetes letartóztatását. A gyanúsított állítólag azt mondta, a bombát úgy is fel tudja robbantani, hogy sem ő, sem családja nem lesz városban.

Az ügyészség kedden, a román nemzeti ünnepen közölte, hogy a kézdivásárhelyi férfi házi készítésű bombát akart felrobbantani az ünnep alkalmából tartott rendezvényen. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi elnöke az Origónak azt mondta az esetről, hogy a "a román terrorelhárítás meg van bolondulva".