Valós terrorveszély fenyegeti Nagy-Britanniát

A handout picture released by the UK Parliament’s Parliamentary Recording Unit (PRU) via Parliament TV on November 23, 2015 shows British Prime Minister and Conservative party leader David Cameron making a statement in the House of Commons on increasing f
David Cameron szerint jövő hét elején szavaznak a légitámadás megindításáról
Vágólapra másolva!
A brit miniszterelnök szerint a Nagy-Britanniát közvetlenül fenyegető terrorveszély indokolja, hogy a brit királyi légierő bekapcsolódjon az Iszlám Állam nevű dzsihádista terrorszervezet szíriai állásai elleni nemzetközi légi hadműveletekbe.
Vágólapra másolva!

David Cameron szerda délután terjesztette a londoni alsóház elé az erről szóló kormányindítványt.
A parlament választott alsó kamarája a legalább tízórásra tervezett vitanap után, várhatóan éjszaka szavaz az indítványról. Előzetesen 157 képviselő jelezte hozzászólási szándékát.

David Cameron érvel a beavatkozás mellett Forrás: AFP/-

A vitát megnyitó előterjesztésében Cameron kijelentette: tavaly november óta a brit titkosszolgálatok hét különböző nagy-britanniai merényletterv végrehajtását akadályozták meg. A fenyegetés nagyon is valós, és a hadműveletek kockázatait messze felülmúlja annak a kockázata, ha Nagy-Britannia nem tesz semmit - fogalmazott a brit kormányfő.