Motorosok támadtak egy kairói étteremre

2015.12.04. 09:15

Tizenhat, egyes hírügynökségi források szerint tizennyolc ember halt meg egy kairói szórakozóhely elleni merényletben pénteken. A támadók gyújtópalackokat dobtak a bent tartózkodókra.

A CBC Extra műholdas televízió helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy három motorkerékpáron érkező elkövető támadt a Seherezádé Szálló mellett lévő éjszakai szórakozóhelyre a főváros gízai oldalának el-Agúza negyedében. 

Teljesen kiégett

Az első hírek szerint az áldozatok egyiptomiak voltak. Az al-Jóm asz-Szábe című napilap honlapján megjelent egy videó, amelyen a lángokban álló bejárat látszik. A helyszínen készült későbbi felvételek szerint a szórakozóhely teljesen kiégett. 

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a merénylők közül legalább egyet a biztonságiak korábban nem engedtek be a szórakozóhelyre, ami dulakodást váltott ki az érintettek között. A rendőrségnek sikerült a továbbra is szökésben lévő támadók közül kettőt azonosítania; az illetők az egyik szomszédos szegénynegyedből, Imbábából származnak. Az el-agúzai kórház jelenleg három sebesültet ápol. 

Az Independent egy hivatalos forrásra hivatkozva azt írja, hogy az étterem egy kirúgott dolgozója követte el a támadást.