Két újabb lehetséges merénylőt keresnek a franciák

2015.12.04. 19:02

Két újabb gyanúsítottat keres a belga és a francia rendőrség a november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben, mindkét férfi járt korábban a magyar–osztrák határnál Salah Abdeslam, a terrorcselekmények egyik feltételezett elkövetője társaságában - jelentette be a belga szövetségi ügyészség csütörtökön.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint Abdeslam kétszer is járt szeptemberben Magyarországon. Kilencedikén ellenőrizték őt az osztrák–magyar határnál két olyan ember társaságában, akik hamis személyazonosító okmányt mutattak fel. A három ember egy Mercedesszel utazott. A belga szövetségi ügyészség most tanúkat keres.

A két hamis okmány Samir Bouzid és Soufiane Kayal névre volt kiállítva. A Kayal névre szóló hamis okmánnyal bérelték azt a házat a belgiumi Auvelais-ben, amelyet utóbb a hatóságok átkutattak, azt gyanítva, hogy ott készülhettek a párizsi merényleteknél használt öngyilkos robbanószerkezetek.

A párizsi Bonne Biere kávéház terasza, az újranyitását követően. A kávézó egyike volt a 130 áldozatot szedő november 13-i párizsi merényletdorozat helyszíneinekForrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

 

A Bouzid névre szóló hamis okmányt november 17-én használták Brüsszel térségében a Western Union pénzátutaló hálózat egyik fiókjában: 750 eurót küldtek vele Hasna Ait Boulhacen számára, aki a bűnszövetkezet feltételezett vezetőjének, Abdelhamid Abaaoudnak volt az unokatestvére. 

Mind Boulhacen, mind Abaaoud életét vesztette, amikor november 18-án a francia rendőrök megostromolták rejtekhelyüket Saint-Denis párizsi elővárosban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK