Terorrizmussal gyanúsítanak egy 17 éves lányt Ausztriában

2015.12.07. 19:39

A hatóságok szerint a szomáliai származású svéd lány Bécsen keresztül akart Szíriába utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

Az osztrák rendőrség terrorizmus gyanújával eljárást indított egy 17 éves, svéd állampolgárságú lány ellen - jelentette be hétfőn a rendőrség szóvivője.

A szomáliai származású lány a rendőrség gyanúja szerint Bécsen keresztül Szíriába akart utazni, hogy csatlakozzon dzsihadista harcosokhoz. A hatóságok még szombaton vették őrizetbe Bécs egyik vasúti pályaudvarán. Előzőleg szülei Svédországban tájékoztatták a rendőrséget: aggódnak lányuk utazási tervei miatt, és attól tartanak, hogy gyerekük az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez akar csatlakozni.

A lány vallomásában tagadta, hogy Szíriába akar utazni, állítása szerint csupán bécsi barátait szerette volna meglátogatni.

Az osztrák rendőrség részben a lány szüleinek állítása, részben pedig egyéb információk alapján indított eljárást. Még nem dőlt el, hogy az ügyben eljáró bécsi bíróság elrendeli a lány vizsgálati fogságát vagy úgy dönt, hogy szabadon távozhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK