Angela Merkelt választotta a Time magazin az év emberének. Lekörözte Putyint is.

Az amerikai lap az év legmeghatározóbb személyének Angela Merkelt tartja. A német kancellár az elismerő címet az európai adósságkezelő- és a menekülteket támogató politikájáért érdemelte ki - írja a Today.com. 

A magazin méltatta, hogy a kancellár asszony messze többet tett saját országáért, mint a többi állam vezetője, és keményen szembeszegült az elnyomó, zsarnoki törekvésekkel. Merkel az első nő, aki elnyerte az Év Személye címet.

Merkel Putyint utasította maga mögéForrás: AFP/Pedro Ugarte

Az év elején még Vlagyimir Putyint tartotta az amerikai lap a legkarizmatikusabb vezetőnek, de az ukrajnai beavatkozás megtépázta a támogatottságát. 

A Time listájára olyan közismert emberek kerülhetnek fel, akik a legnagyobb befolyással vannak a világpolitika történéseire az adott évben. Az Év Személye címért Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt és Abu Bakr al-Baghdadi, az Iszlám Állam vezére is versenybe szálltak. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt bár a Politico magazin az év legnagyobb hatású személyének választotta, az amerikai listára nem került fel.