Nem sérti a német jogot a saríarendőrség

2015.12.10. 14:32

Nem sértették meg a törvényeket azok a szalafisták, akik „saríarendőrség” feliratú dzsekikben járőröztek Wuppertal utcáin, döntött a bíróság. 

Kilenc embert vettek őrizetbe 2014 szeptemberében a nyugat-németországi városban, mert „saríarendőrség” feliratú dzsekikben járták az utcákat, megállították az embereket, és felszólították őket, hogy ne járjanak diszkóba, kaszinóba és bárokba. 

Egy német bíróság döntése értelmében azonban a „járőrök” nem sértették meg sem az egyenruha-viseléssel, sem pedig a gyülekezéssel kapcsolatos törvényeket, így nem vonják őket felelősségre. 

Az ügyészség megfellebbezte az ítéletet – számolt be a BBC

Sven Lau, más néven Abu Adam azt állítja, humanitárius misszión járt SzíriábanForrás: AFP/Markus Scholz

Kalasnyikovval egy tank tetején 

A „járőrök” az ultrakonzervatív szalafisták közé tartoznak. A most felmentettek egyike Sven Lau hitszónok, akinek az útlevelét az idén bevonták a német hatóságok, mert Szíriában járt, és felkerült róla egy kép az internetre, amelyen egy Kalasnyikovval pózol egy tank tetején. 

Azzal gyanúsítják, hogy harcosokat toboroz a dzsihádisták számára, és már börtönben is ült. Lau azonban állítja, hogy humanitárius misszió keretében járt Szíriában. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK