Elindultak a Tornadók a terroristák ellen

izraeli vadászgép
An Israeli F-15 I fighter jet takes off during an air show at the graduation ceremony of Israeli air force pilots at the Hatzerim base in the Negev desert, near the southern Israeli city of Beersheva on December 26, 2013. AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
A német légierő csütörtökön kezdi meg a harci bevetéseket az Iszlám Állam szíriai állásai ellen. A Tornado típusú vadászgépek délelőtt indultak el Németországból.
Vágólapra másolva!

Vadászgépek szálltak fel a schleswig-holsteini támaszpontról, hogy csatlakozzanak az Egyesült Államok vezette katonai koalícióhoz Szíriában. A német légierő négy gépe csütörtök délelőtt indult el Törökország irányába - közölte a Tageschau.de.

A schleswig-holsteini támaszpontról két felderítő és egy szállító repülőgép szállt fel. Hozzájuk csatlakozik Kölnből egy tankergép.

A párizsi terrorakció után kérte Hollande francia elnök Merkelt, hogy vegye ki jobban Németország a részét a szíriai harcokból. Forrás: Origo

A Bundestag december elején bólintott rá, hogy a német hadsereg felderítőgépeket, hadihajót és 1200 katonát küldjön Szíriába.

Francois Hollande november 25-én kérte Angela Merkeltől, hogy a november 13-i párizsi terrortámadások után Németország vállaljon nagyobb szerepet az Iszlám Állam elleni harcokban.