Rendőrségi búvárok kutatnak át egy tavat a kaliforniai San Bernardinóban múlt héten elkövetett vérengzéssel összefüggésben – közölte az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda.

A hatóságok feltételezik, hogy a San Bernardinó-i tó bizonyítékokat rejthet, miután olyan információt kaptak, hogy a tettesek a támadás napján, a tömeggyilkosságot megelőzően a tónál jártak.

Nem számítanak veszélyes dolograForrás: MTI/EPA/Paul Buck

David Bodwich, az FBI Los Angeles-i irodájának igazgatóhelyettese a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a tó átvizsgálása több napot vehet igénybe. Hozzátette: a hatóságok nem feltételezik, hogy bármilyen veszélyes dolgot találnak. 

Terrorcselekmény

A 29 éves Tashfeen Malik és férje, a 28 éves Syed Rizwan Farook múlt szerdán 14 embert megölt, 21-et megsebesített a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén, majd a rendőrökkel vívott tűzharcban meghaltak. Szakértők korábban úgy vélekedtek, hogy a támadást az Iszlám Állam terrorszervezet ihlette, arra viszont eddig nincs bizonyíték, hogy közvetlenül köze lenne hozzá. Az FBI terrorcselekménynek tekinti a vérengzést.