Hamar kiszabadult a fogságból Kadhafi fia

2015.12.11. 22:20

Néhány órával elrablását követően visszanyerte szabadságát Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor fia, Hannibal, akit Libanonban hurcoltak el ismeretlen fegyveresek - közölték biztonsági források a közel-keleti országban.

Hannibal elrablásának híréről libanoni biztonsági forrásokra hivatkozva számolt be a BBC. Hannibal 2011, azaz apja bukása és halála óta Ománban élt. Bejrútba a feleségéhez ment látogatóba.

Hannibal Kadhafi köztudottan fényűző életet élForrás: AFP/Mahmud Turkia

Egy másik hírportál szerint korábban a Lebanese TV-ben már feltűnt egy elrabolt és megvert férfi, akkor még nem lehetett tudni, hogy ez Hannibal Kadhafi-e. Elképzelhető, hogy elrablása bosszú Mussza al-Szadr síita hitszónok 1978-as elrablásáért, amit Moammer Kadhafi miatt követtek el a gyanú szerint.

Biztonsági források szerint a libanoni rendőrség a Bekaa-völgyben, Baalbek városban talált rá Hannibalra. Kihallgatták és Bejrútba szállítják.

A Kadhafi család tagjai régóta nemkívánatos személyek Libanonban, különösen az imám eltűnéséért a Kadhafi-rezsimet okoló síita közösség nem látja őket szívesen.